Facebookin Paikat-palvelu Suomeen

Suomalaistenkin keskuudessa huippusuosittu yhteisöpalvelu Facebook on laajentanut Facebook Places-paikkatietopalvelunsa myös tänne Pohjolan perukoille. Kyseistä ominaisuutta käytetään kosketusnäyttöpuhelimilla, esim. iPhoneen suunnitellulla sovelluksella. Mikä tahansa “luuri” ei siis käy, vaan sen pitää tukea HTML5-standardia ja paikannuspalveluja. Käyttö tapahtuu touch.facebook.com -sivuston kautta tai siis erillisen sovelluksen avulla. USAssa palvelu on muuten ollut käytössä jo viime syksystä ja tästä voit katsoa lyhyen esittelyvideon siitä busineksen kannalta katsottuna.

Mistä on kyse? Facebook Places-palvelulla voidaan päivittää (siis mobiililla päätelaitteella) oma sijainti Facebookiin, löytää kaverien sijainnit ja löytää paikkoja ja palveluita perustuen muiden käyttäjien suosituksiin. Tämä tapahtuu ns. tagien avulla. Sovellus muistuttaa Foursquare-palvelua.

Miten homma toimii käytännössä käyttäjän kannalta?

– aseta palvelu itse päälle Facebookissa. Places-palvelu ei siis ole oletuksena päällä, kuten monet aiemmat Facebookin uudistukset. Päätä samalla, kuka saa nähdä sijaintitietosi. Palvelu on maksuton, kuten Fb:n käyttö muutenkin.

– mennessäsi tiettyyn paikkaan, esimerkiksi ravintolaan tai ostoskeskukseen, voit jakaa tällä lisäominaisuudella sijaintitietosi muille Facebookin käyttäjille. Tieto sijainnistasi menee profiiliisi. Samalla voit myös ilmoittaa seurassasi olevat kaverit, jos tämä sallitaan heidän Facebook-asetuksissaan. Kavereilta pitää kysyä lupa sijainnin ilmoittamiseen Facebook-sivujen kautta. Tämä tehdään vain kerran, mutta valintaa voi toki päivittää myöhemmin (sekä sinä että he). Vastaavasti voit selvittää kaveriesi sijannin ja heidän tekemänsä suositukset kyseisestä paikasta.

– kaveri-jakamisen lisäksi tehtävään säädetyt Facebook-sovellukset voivat jakaa paikkatiedon

Mitä iloa tästä on markkinoiville yrityksille?

– FB rakentaa settiä paikkassidonnaisen mainostamisen mahdollistamiseksi. Yritykset voivat luoda paikkansa palveluun (jollei joku asiakas ole sitä jo tehnyt) ja tarkentaa sitä samaan tapaan kuin oman Facebook Pages-sivuston kohdalla. Nämä sivut saadaan myös kytkettyä keskenään. Katso selkeät englanninkieliset ohjeet tästä Places_advertisers.

– jokaisen kuluttajan tai yritysasiakkaan vierailu fyysisessä pisteessäsi ja tiedon jakaminen Facebookiin on yrityksesi markkinointia. Samalla voit seurata heidän määräänsä.

– asiakkaille kannattaa tarjota Facebook-ympäristössä tuttuun tapaan palkintoja, kuponkeja ja muuta tällaista

Nopeat syövät hitaat :)! Vaikka palvelu on vasta avattu Suomessa, niin mukaan kannattanee lähteä samantien, jos tällainen sopii busineksellesi. Fyysinen lokaatio siis vaaditaan ja sellainen brändi, jonka asiakas mielellään laittaa Facebookiin. Ja toki läsnäoloä Fb:ssä kannattaa samalla kehittää muutenkin. Harjoitellaan!

 

 

Tietoja

Consulting services in strategy, sales and marketing

Tagged with:
Kategoria(t): Sosiaalinen media

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Klikkaa alta tilataksesi tämän blogin uudet artikkelit sähköpostiisi!

%d bloggaajaa tykkää tästä: