Ampiirista

Ampiiri on blogi, tai oikeastaan kokoelma artikkeleita, joita kirjoitan enemmän tai vähemmän säännöllisesti lähinnä Internet-markkinoinnista. Punainen lanka näkemyksessäni on se, että pidän hyvin toimivaa asiakkuudenhallintaa kaiken menestyvän asiakastyön pohjana ja verkkoratkaisut, kuten muutkin asiakasrajapinnat ja toiminnot, pohjautuvat asiakkuudenhallintaan. Toimiva asiakassuhdemarkkinointi sisältää minusta sekä uusasiakashankinnan (suhde pitää tietysti ensin luoda, joten asiakashankinta tulee jo nähdä osana asiakassuhdemarkkinointia) että olemassa olevan asiakassuhteen kehittämisen. Kontaktoinnissa taas eri funktiot – markkinointi, viestintä, myynti ja asiakaspalvelu – tulee saada puhaltamaan samaan hiileen. Kyseessä on siis kokonaisuus, missä järjestelmien ja digitaalisten kanavien rooli on nykyisin hyvin suuri. Toimintaa pitää johtaa strategisesti oikein – osana organisaation ydinstrategiaa – ja jalkauttaa operaatiot ketterästi ja kustannustehokkaasti.

Internet-markkinoinnissa tärkein kysymys on, että

kuinka saat houkuteltua yrityksesi verkkopalveluihin kävijöitä ja tehtyä heistä vakituisia, hyväkatteisia asiakkaita hyödyntämällä kustannustehokkaita Internet-markkinointikeinoja?

Olen kouluttanut yli 3500 yritysten ja muiden organisaatioiden ammattilaista tässä aihepiirissä, sekä kaikille avoimissa seminaareissa että yrityskohtaisissa täsmäkoulutuksissa.

Peruskoulutukseltani olen ekonomi, mutta teoreettista lisäoppia olen hankkinut myös Helsingin yliopiston viestinnän laitokselta, Helsingin teknillisestä korkeakoulusta ja englantilaisesta IDM:stä. Minulla on myös tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto ja ammatillisen opettajan pätevyys.

Työkokemukseni kattaa monenlaisia tehtäviä MTV3:n mediamyyntiryhmän vetovastuusta TeliaSoneran eri yksiköiden johtotehtäviin. Olen myös toiminut asiakkuudenhallinnan kehittämiseen liittyvän ohjelmistotuotannon, konsultoinnin ja koulutuksen vastuissa pienessä, mutta tehokkaassa Genisysissä ja vastannut teollisen Internetin ohjelmistoyhtiö CyberLightningin markkinointiviestinnästä. Opetin kolme vuotta liiketoiminnan johtamista Metropolia AMK:ssa, sen maisteri-ohjelmissa. Olen toiminut myös Suomen Markkinointiliiton digijaoston johtokunnassa ja Markkinointi-instituutti on palkinnut minut kultaisella ansiomerkillään 🙂 yli 10 vuoden luennoimisesta.

Ampiiri tarjoaa myös palveluita. Vedän itse suuren osan projekteista, esim. ”vuokraa markkinointijohtaja” -projektit, mutta tarvittaessa tukenani on joukko kokeneita konkareita sisällöntuotannon ammattilaisista konsultteihin ja ohjelmoijiin. En ole itse siis kaiken tietävä, mutta edustamani yhteisö on lähellä sitä :), sillä taustallani ovat myös erittäin vahvat, kansainväliset valmennusyritykset Door Training & Consulting ja The Ryan Group.

Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan – ehkä tarvitset myös koulutusta, konsultointia ja palveluita?

Terveisin,

Kimmo Seppänen (email:kimmo (at) ampiiri.com, LinkedIn)

 

Kimmo Seppänen

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Klikkaa alta tilataksesi tämän blogin uudet artikkelit sähköpostiisi!

%d bloggaajaa tykkää tästä: