Digin tilanne 2018 ja mitä yrityksen pitäisi nyt tehdä?

Lähtökohtana on edelleen se, että kaikki digitalisoidaan mikä voidaan. Tämä tuo paljon mahdollisuuksia, mutta myös lukemattomia haasteita. Digin virtaan on kuitenkin hypättävä käytännössä kaikkien organisaatioiden ja kuluttajien. Myös pk-sektorin toimijan, vaikka oma toiminta olisi perinteisempää. Tämä kannattaa myös tämän Elisan ja Yrittäjien tekemän tutkimuksen mukaan, vaikka kaikki eivät ole mukaan vielä ehtineetkään. Jo mukana olevien yritysten on luultavasti laitettava seuraava vaihde päälle.
Tämän hetken keskeisemmät digiasiat ovat tiedon hyödyntämisen lisääntyminen ja GDPR (tämä EU:n tietosuoja-asetus tulee käytännössä muuttamaan datan käytön perusteellisesti koko EU-alueella), tietoturva, pilvipalvelut ja laitteissa tapahtuva tiedon käsittely, IoT/ IoE (mm. huoltopalvelut, liikenne palveluna, terveysteknologia), biotunnistaminen, blockchain- eli lohkoketjuteknologia (tulee kaikkeen IT:hen), tekoäly (esim. älyä asiakaspalveluun chatbotien kautta), myynnin ja markkinoinnin automaatio, 3D tulostamisen lisääntyminen ja kehittyminen, virtuaalitodellisuus (VR) ja lisätty todellisuus (AR) voimakkaasti kehittyvinä alueina ja koulutuspalveluiden digitalisoituminen.
Mitä yrityksen kannattaisi tehdä NYT?
Oman yrityksen tilanne on syytä peilata isompiin trendeihin ja erityisesti omaan ja omien kohderyhmien tilanteeseen nyt ja lähitulevaisuudessa. On syytä kartoittaa myös kilpailijoiden toimenpiteet digissä ja yrittää hyödyntää pelikentältä löytyvät mahdollisuudet. Digikunnon kartoitus ratkaisukeskeisesti, osana isoa kuvaa ja kokonaistilanteen analyysia, on myös tärkeää. Lisäksi oma toimiala voi perustella omia digiratkaisuita – esimerkiksi sellaisten terveyspalveluita tarjoavien yritysten, joilla on sähköinen asiakasrekisteri, pitäisi liittyä Kanta-järjestelmään ja pian.

Haluatko kuulla lisää?

Tietoja

Consulting services in strategy, sales and marketing

Tagged with:
Kategoria(t): Internet-teknologiat, Kehittyminen ja oppiminen, Yleistä Internet-markkinoinnista ja verkkomedioista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Klikkaa alta tilataksesi tämän blogin uudet artikkelit sähköpostiisi!

%d bloggaajaa tykkää tästä: