Asiakasreklamaatio kantaa kauas!

Asiakasreklamaatio

Tiedätkö mikä tässä kuvassa on? Asiakkaan laatima reklamaatio Mesopotamiasta, noin 3750 vuoden takaa. Kyllä, niin paljon asiakasta otti päähän, että kaiversi valituksen savitauluun! Reklamaation tekijä oli henkilö nimeltä Nanni, joka oli pettynyt myyjän, Ea-nasirin, toimintaan ja tuotteen laatuun. Kyseessä oli kuparikauppa ja Nannin mukaan kuparin laatu oli huonoa (lähde, New Scientist).

Mitä tästä opimme? Ainakin sen, että asiakkaat jaksavat panostaa valittamiseen ja että heitä pitää siis hoitaa hyvin. Tuotteiden laatu on aina ollut tärkeää. Negatiivinen kohtelu saa meidät myös useimmiten liikkeelle positiivistä tehokkaammin, vai löytyyköhän jostain savitaulu, missä asiakas kehuisi ostamansa tuotteen ”suurlähettiläänä” saamaansa tuotetta ja myyjän toimintaa?

 

Tietoja

Consulting services in strategy, sales and marketing

Tagged with: , ,
Kategoria(t): Asiakaspalvelu, Asiakkuudenhallinta (CRM), Yleistä myynnistä ja markkinoinnista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Klikkaa alta tilataksesi tämän blogin uudet artikkelit sähköpostiisi!

%d bloggaajaa tykkää tästä: