Digiseniorit – tutkimus ja ajatuksia

Digitaalisen markkinoinnin keskeisiä kuluttajakohderyhmiä ovat nuoret, koska heistä monet ovat jatkuvasti Internetissä. Pääosin blogeja lukemassa ja ”somettamassa” What’s Upilla, Snapchatilla ja ehkäpä jokunen vielä Facebookissakin. Tämä kohderyhmä on siis verkossa, mutta monet heistä ovat aika vähissä varoissa ja ovat siis sitä kautta heikohkoa kaupallista kohderyhmää ainakin investointituotteiden osalta. Vanhemmat – vaikkapa 20-45 v. – kuluttavat tosissaan, mutta onko heillä työn ja arjen haasteissa aikaa verkkoon? Osalla kyllä – varsinkin toimihenkilöillä töissä – mutta kyllä eniten aikaa löytyy useimmiten ihmisiltä, joilla ei enää ole pikkulapsia ja työurakin saattaa olla saavuttanut jo kypsän vaiheen. Myös rahaa saattaa jäädä enemmän, koska asuntolaina alkaa olla jo hoidettu ja lapset lennähtäneet pesästä. Tämä edellisistä kohderyhmistä iäkkäämpi kategoria on selvästi kiinnostava digimarkkinoinin kohderyhmä, vaikka tottapuhuen monet ovatkin nuorempia heikompia shoppaamaan ja kaikilla ei ole netti hanskassa! Markkinoinnissa tämä (55, 60 tai 65 + vähän tilanteesta riippuen) on kuitenkin ollut usein täysin ylenkatsottu kohderyhmä. Nykyisin tämä ryhmä alkaa saada enemmän arvostusta ja osaa tästä porukasta voidaan kutsua nimellä ”digiseniorit”.

Digiseniori-termillä kuvataan ASML:n tuoreessa tutkimuksessa sellaisia yli 65-vuotiaita, joille netin ja älypuhelimen käyttö on tuttua. He ovat usein myös uskollisia asiakkaita, jotka myös mieluusti suosittelevat heille sopivia tuotteita ja palveluita lähipiirilleen. Katso senioritutkimus SlideSharesta ja mieti, että miten sen tuomaa tietoa voisi hyödyntää? Itse niputan sopivan lähestymisen asiakkuudenhallinnan, asiakasjohtamisen ja asiakassuhdemarkkinoinnin kategoriohin, ja kuten tutkimuksessakin huomioidaan, niin palveluiden rooli on tärkeä.

Tietoja

Consulting services in strategy, sales and marketing

Tagged with: ,
Kategoria(t): Asiakkuudenhallinta (CRM), Verkkomainonta, Yleistä Internet-markkinoinnista ja verkkomedioista, Yleistä myynnistä ja markkinoinnista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Klikkaa alta tilataksesi tämän blogin uudet artikkelit sähköpostiisi!

%d bloggaajaa tykkää tästä: