Puolet Suomen verkkomainonnan euroista kuluu Googleen ja Facebookiin

Puolet Suomen verkkomainonnasta menee Googlen Adwords-mainontaan ja Facebookin vastaaviin mainoksiin – lue tuore tutkimus tästä, ole hyvä. Nämä molemmat ovat pääosin klikkauksiin perustuvia mainonnan muotoja, joten esim. kotisivujen muokkaaminen Googlen hakukonetta ajatellen ei kuulu lukuihin, eikä Facebookin yrityssivujen rakentaminen ja ylläpito.

Ei ihme että kotimaisilla mediataloillamme menee aika huonosti, sillä nämä mainoseurot ovat menneet ennen eniten Sanomille, Alma Medialle ja paikallisille mediataloille. Lähes kaikki näistä käyvät toistuvia YT-neuvotteluita.

Mitä pitäisi sitten tehdä? Varmasti partneroitua näiden kansainvälisten mediajättien kanssa ainakin, jotta myös kotimaiset mediamme tulevat mahdollisimman hyvin löydetyiksi ja luetuiksi niiden kautta. Myös oman sisällön kehittäminen on hyvin tärkeää, kuten klikkauksen jälkeisen kaupallisen toiminnankin. Tällöin muualle menevä mediaeuro voi kuitenkin johdattaa oman mediamme pariin ja omiin verkkokauppoihimme.

Go, Finland, go!

Tietoja

Consulting services in strategy, sales and marketing

Tagged with:
Kategoria(t): Hakukonemarkkinointi (SEM), Sosiaalinen media, Yleistä Internet-markkinoinnista ja verkkomedioista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Klikkaa alta tilataksesi tämän blogin uudet artikkelit sähköpostiisi!

%d bloggaajaa tykkää tästä: