Printtipostin paluu?

Mail today

Keskustelin eräässä viestintäalan tapahtumassa muiden tämän alan asiantuntijoiden kanssa mm. sähköpostin roolista nykyisin. Yksi pienistä (?), mutta mielenkiintoisimmista havainnoista oli printtimuotoisen postin eli perinteisten kirjeiden merkityksen nouseminen taas – huomioarvoissa! Sähköposti on toki täysin ylivoimainen helppoudessaan ja olemattomissa kustannuksissaan monien suhteiden ylläpidossa (asiakkuudenhallinta, asiakassuhdemarkkinointi), mutta esimerkiksi tietyn tyyppisessä organisaatioiden välisessä viestinnässä printti huomataan monesti sähköpostiviestiä paremmin. Selityksenä on mm. viestien määrä: jos henkilö X saa vaikka sata sähköpostia päivässä, niin yksittäisen viestin huomioiminen alkaa olla todella hankalaa. Lainatakseni erästä Itellan tuoretta johtajaa kyseisessä tilaisuudessa: ”olen ollut kuukauden työssäni ja saanut kolme paperista kirjettä, mutta varmasti tuhat sähköpostia”. Eräs IT-alan markkinointijohtaja kertoi, miten tapahtumakutsuissa tulokset paperisen kutsun kohdalla ovat olleet heillä moninkertaiset sähköpostiin verrattuna.

Mobiiliviesteissä (SMS edelleen kärjessä tekniikkana) huomioarvot ovat kaikkein parhaat – kaikkihan huomaavat tekstarit – mutta se kanava sopii vain vahvan, olemassa olevan suhteen hallintaan ja sellaisissa tapauksissa, missä vastaanottaja tosiaan haluaa mobiiliviestejä. Ärsyyntymisen kynnys on nimittäin mobiilissa todella matalalla.

Mitä sitten? Älä unohda sähköpostia, mutta kannattaa harkita perinteistä postia myös! Kaikkihan tässä maailmassa menee aalloissa :).

Tietoja

Consulting services in strategy, sales and marketing

Tagged with: , , , , , ,
Kategoria(t): Mobiilimarkkinointi, Sähköpostimarkkinointi (email marketing)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Klikkaa alta tilataksesi tämän blogin uudet artikkelit sähköpostiisi!

%d bloggaajaa tykkää tästä: