Blogimainonnan tunnistettavuudesta

Hei. Tästä linkistä löytyy kuluttajaviraston tuore linjaus blogimainonnan tunnistettavuudesta. Asia on ollut markkinointiväen huulilla ainakin viimeisen kuukauden ajan. Linjauksen mukaan yritysten ja muiden ammattibloggareiden blogeissa pitää kertoa bloggauksen sisältämästä mainonnasta. Ohjeistus ei kuitenkaan koska yksityishenkilöitä, jotka toimivat harrastuspohjalta.

Hyvä linjaus monella tapaa, sillä kaiken materiaalin pitää ainakin minusta olla saman sääntelyn alla. Lisäksi tässä linjauksessa korostetaan, että yrityksen on ohjeistettava kaikkia bloggaajia kertomaan avoimesti yhteistyöstä ja saamistaan eduista – monihan saa rahaa tai erilaisia tuotelahjoja vastineeksi. Mielenkiintoista on nähdä, miten tämä jälkimmäinen asia tulee käytännössä toteutumaan.

Itse saan säännöllisesti ehdotuksia mainonnan ottamisesta mukaan, ihan bannerityyppisinä elementteinä ilman sisältöön puuttumista, ja vinkkejä mistä aiheesta kannattaisi kirjoittaa. Vielä en ole lähtenyt mukaan mihinkään tällaiseen.

Tietoja

Consulting services in strategy, sales and marketing

Tagged with: ,
Kategoria(t): blogit, Sisältömarkkinointi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Klikkaa alta tilataksesi tämän blogin uudet artikkelit sähköpostiisi!

%d bloggaajaa tykkää tästä: