Google täyttää 15 vuotta ja uusii hakualgoritminsä

Verkon superyritys Google täyttää tässä kuussa 15 vuotta. Korporaatio juhlistaa synttäreitään mm. teemaan sopivalla doodlella ja toiminnolla, joka muuttaa hakukoneen sellaiseksi kuin se oli vuonna 1998. Googlen nousulle vetää vertoja vain Facebook ja ehkä Nokia. Saa nähdä, että tuleeko mahalaskua ja kun se tulee, niin rikotaanko silloin Nokian nyt saavuttamat mittasuhteet.

Googlella tapahtuu toki paljon muutakin. Uusi hakualgoritmi , Hummingbird, tuo mukanaan uuden vertailutyökalun sekä paremmat suodattimet, jotka johdattavat käyttäjän ”luonnollisempaan keskusteluun” Googlen kanssa. Vertailut ovat olleet tähän mennessä Googlen kilpailijan Wolfram Alphan vahvinta aluetta. Uuden algoritmin pitäisi ymmärtää myös paremmin käsitteitä ja niiden välisiä suhteita.

Uuden algoritmin ja suorien vastausten myötä Google jatkaa käyttäjien houkuttelemista pois yhteistyökumppaneiden sivuilta. Näyttääkin siltä, että Google haluaa itse enemmän vuorovaikutusta suhteessa käyttäjiin sen sijaan että toimisi vain porttina verkon muille sivustoille.

Lisäksi Google ei näytä enää millä hakusanalla sivulle on tultu, mikä on melkoinen uutispommi. Tästä kertoo myös kotimainen Snoobi tässä artikkelissa.

Tietoja

Consulting services in strategy, sales and marketing

Tagged with: ,
Kategoria(t): Hakukonemarkkinointi (SEM)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Klikkaa alta tilataksesi tämän blogin uudet artikkelit sähköpostiisi!

%d bloggaajaa tykkää tästä: