#SomeTime2013 -tapahtuman satoa

SomeTime2013

Viime lauantaina eli 18.5.2013 järjestettiin vapaamuotoisen, löyhän mutta intensiivisen oloisen sosiaalisen median porukan tapaaminen Espoon Aalto Design Factoryssä. SomeTime2013. Kyseessä on oikeastaan Facebook-ryhmä, joka koostuu media-alan yrittäjistä, opettajista, ammattilaisista ja myös teknisistä experteistä. Olen ryhmän jäsen ja olin tapahtumassa paikalla. Koin päivän todella antoisaksi. Tilaisuus oli myös rento ja positiivinen ilmapiiriltään. Aikaisemmat tilaisuudet ovat menneet ainakin omalta kohdaltani lähinnä esittelyihin ja siirtymisiin, mutta nyt tilanne oli aivan toinen.

Ydinasioita tästä päivästä, menemättä liikaa sen sisältöön:

– tilaisuus luotiin lähes kokonaan some-työkaluilla (Facebook, Trello, Twitter, wikit). Tästä voisi moni suurikin organisaatio ottaa oppia, sillä saimme aivan ammattilaistason tilaisuuden järjestettyä noin 200 henkilölle hyvin ketterästi. Sponsoreita myöten. Kaikki striimattiin myös. No, pitää tunnustaa, että ydinporukka teki töitä varmasti ”ihan hulluna” :).

– somessa ei ole kyse vain markkinoinnista ja asiakaspalvelusta tai muusta suoraan kaupallisesta toiminnasta. Oppiminen ja opettaminen ovat selvästi keskeisiä painopistealueita. Myös organisaatioiden sisäinen viestintä ja viestintä yleensä. Tuotekehitys joukkovoimalla, joukkorahoitus yms. ovat myös hyvin nousevia alueita. Tämä kaikki voi joillekin teistä olla itsestään selvää, mutta itse huomasin katsoneeni somea aivan liikaa yrityksen ja sen asiakkaan suhteen tehostamisessa.

– ohjelmistoja, yhteisöitä ja kehitystä on paljon, jopa liikaa. Vakuutuin kuitenkin suomalaisesta IRC Gallerian luojien uusimmasta hankkeesta eli Ninchatista hyvinkin tehokkaana chattina monipuolisine mahdollisuuksineen, ymmärsin sivuuttaneeni turhaankin Google Plussan (kiitos Jaana Nyström!), tutustuin Mika Skarpin (CloudStreet) LTE-verkkoihin perustuvaan moderniin ”telkkariin” ja pidin myös Jyrki Kasvin näkemyksistä verkon tilasta hyvine ja huonoine puolineen. Elina Kouvumäki on takuuvarma puhuja markkinoinnin ja viestinnän juridiikkaan liittyvissä asioissa. Paljon muutakin tuolla puhuttiin, demottiin ja luotiin, mutta loppu nyt onkin tarkoitettu vain meille ”somelaisille” :). No, voihan kaiken oleellisen katsoa kuitenkin täältä.

– Sosiaalinen media Suomessa -kirja on muuten tulossa ulos pian. Se kirjoitetaan SomeTime2013 -ryhmässä ja meitä kirjoittajia on nyt jo yli 60. Saa nähdä mikä sillisalaatti siitä tulee, mutta ei porukasta puutu ainakaan asiantuntemusta! Lisäksi Anna Stolt vie sitä varmasti hyvin ammattimaisesti maaliin.

Ensi vuoteen!

Tietoja

Consulting services in strategy, sales and marketing

Tagged with: ,
Kategoria(t): blogit, Coaching and learning, Facebook, Kehittyminen ja oppiminen, LinkedIn, Sosiaalinen media, Twitter, Youtube
One comment on “#SomeTime2013 -tapahtuman satoa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Klikkaa alta tilataksesi tämän blogin uudet artikkelit sähköpostiisi!

%d bloggaajaa tykkää tästä: