Excel on vielä monen yrityksen CRM-järjestelmä

Tietoviikossa kerrotaan tuoreesta CRM-järjestelmiä koskevasta tutkimuksesta ja sen tuloksista. Kyseisen tutkimuksen mukaan Suomessa varsinainen CRM-järjestelmä on käytössä yli puolella suuryrityksistä, mutta vain vähemmistöllä pk-sektoriin kuuluvasta yrityksestä. Excel riittää vielä monille asiakkuudenhallintaan tai hallitsemattomuuteen :). Aika hullua, koska entiset kalliit, asennettavat ja monimutkaiset järjestelmät ovat historiaa keveiden pilvimallisten systeemien vallatessa markkinoita. Lisäksi hyvän järjestelmän saa muutaman kympin kk-maksulla per käyttäjä ja tällainen hinta (ei edes yhden liikelounaan luokkaa) tulee tienattua aika pienelläkin myynnin tehon nousemisella ja sähläyksen vähenemisellä. CRM on toki muutakin kuin järjestelmä; kyseessä on tapa toimia ja ajatella strukturoidusti, luovuutta unohtamatta. Näin ollen myös toimintamalleja tulee muuttaa, jotta hyödyt saadaan irti. CRM on liiketoiminnan hallintaa, kehittämistä ja asiakassuhdemarkkinoinnin perusta. Lukaise myös Tietoviikon artikkeli, kiitos.

Tietoja

Consulting services in strategy, sales and marketing

Tagged with: , ,
Kategoria(t): Asiakkuudenhallinta (CRM)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Klikkaa alta tilataksesi tämän blogin uudet artikkelit sähköpostiisi!

%d bloggaajaa tykkää tästä: