Excel on vielä monen yrityksen CRM-järjestelmä

Tietoviikossa kerrotaan tuoreesta CRM-järjestelmiä koskevasta tutkimuksesta ja sen tuloksista. Kyseisen tutkimuksen mukaan Suomessa varsinainen CRM-järjestelmä on käytössä yli puolella suuryrityksistä, mutta vain vähemmistöllä pk-sektoriin kuuluvasta yrityksestä. Excel riittää vielä monille asiakkuudenhallintaan tai hallitsemattomuuteen :). Aika hullua, koska entiset kalliit, asennettavat ja monimutkaiset järjestelmät ovat historiaa keveiden pilvimallisten systeemien vallatessa markkinoita. Lisäksi hyvän järjestelmän saa muutaman kympin kk-maksulla per käyttäjä ja tällainen hinta (ei edes yhden liikelounaan luokkaa) tulee tienattua aika pienelläkin myynnin tehon nousemisella ja sähläyksen vähenemisellä. CRM on toki muutakin kuin järjestelmä; kyseessä on tapa toimia ja ajatella strukturoidusti, luovuutta unohtamatta. Näin ollen myös toimintamalleja tulee muuttaa, jotta hyödyt saadaan irti. CRM on liiketoiminnan hallintaa, kehittämistä ja asiakassuhdemarkkinoinnin perusta. Lukaise myös Tietoviikon artikkeli, kiitos.

Tietoja

Consulting services in marketing.

Tagged with: , ,
Kategoria(t): Asiakkuudenhallinta (CRM)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

huhtikuu 2013
ma ti ke to pe la su
« Maa   touko »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Klikkaa alta tilataksesi tämän blogin uudet artikkelit sähköpostiisi!

%d bloggers like this: