Google julkaisi tietopaketin joulunajan verkko-ostamisesta

Löydät täältä Googlen joulunajan tietopaketin markkinoijille. Hakukonejätin mukaan Suomessa

  1. Hakujen määrä on edelleen kasvussa. Tabletin käyttö kasvaa vinhaa vauhtia, lähes 270% viimeisen 12 kuukauden aikana. Älypuhelimen käyttö on kasvanut vuodessa 130%. Suomalaiset tekevät kuitenkin edelleen hakuja mobiililaitteillaan vähemmän kuin muut pohjoismaalaiset.
  2. 63% hankintoja suunnittelevista ihmisistä aloittaa ostoprosessin verkosta
  3. Kiinnostavimmat artikkelit ovat kirjat, videopelit ja matkapuhelimet lisälaitteineen
  4. Jouluostoksia verkossa tehdessään ihmiset vierailevat keskimäärin 11 eri verkkosivustolla ennen ostopäätöksen tekoa (!)
  5. Kulutustavaroita koskeva ostopäätöksen teko kestää keskimäärin 21 päivää
  6. 20% kaikista joululahjahauista tehdään viikolla 50. Suurin osa, 36%, naisille suunnatuista lahjahauista tehdään vasta viikkoa ennen jouluaattoa. Miesten lahjoja haetaan aiemmin kuin naisten lahjoja.
  7. Esivalinta tehdään yhä useammin älypuhelimella, mutta ostosta ei aina viedä sillä loppuun: Suomessa tehdään päivittäin lähes kaksi miljoonaa hakua älypuhelimilla, mutta 28% on tehnyt sen jälkeen ostoksen tietokoneellaan ja 25% myymälässä.

Yllättävän monta verkkosivustoa keskimääräinen shoppailija siis kiertää ja peräti 21 päivän kypsymisaika kuulostaa todella pitkältä. Itse en taida kuulua tähän kohderyhmään, koska selviän jopa auton tai TV:n hankinnasta muutamalla verkkosivustolla ja parin päivän päätöksentekoprosessilla. Keskimääräistä ostajaa pyydystääkseen pitää verkkomarkkinoijan siis tulla helposti löydetyksi, näkyä pitkään eri hakusanoilla ja asiayhteyksissä, vahvistaa uskoa brändiä kehittävillä sisällöillä, tehostaa konversiota eli vaikuttaa päätökseen hyvillä kampanjasivuilla ja nopeuttaa päätöksentekoa mahdollisuuksien mukaan toteutettavilla sähköpostiviesteillä! Ja ei varmaan pahaa tee hyvin kohdistettu näyttömainontakaan!

Tietoja

Consulting services in strategy, sales and marketing

Tagged with: ,
Kategoria(t): Hakukonemarkkinointi (SEM), Yleistä Internet-markkinoinnista ja verkkomedioista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Klikkaa alta tilataksesi tämän blogin uudet artikkelit sähköpostiisi!

%d bloggaajaa tykkää tästä: