Digibarometri 2012 – digikanavien käyttö markkinoinnissa nousee edelleen!

DiViAn ”Digitaalisen markkinoinnin barometri” –tutkimus on julkaistu (2012). DiViA on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun omistaman Aalto University Executive Education Oy:n digitaalisen markkinoinnin ja asiakkuuksien johtamisen foorumi, joka akateemisen tutkimuksen ja alan asiantuntijoiden keskustelujen avulla luo tietoa siitä, miten digitaalisia kanavia kannattaa käyttää. Barometri selvittää digitaalisten markkinointikanavien (internet, sähköposti, mobiili) ja niiden eri muotojen käyttöä kuluneena vuonna sekä käyttöaikomuksia seuraavana vuonna.

Tutkimuksen mukaan

1. Digitaalisen markkinoinnin osuus vastaajien kokonaismarkkinointibudjetista kasvoi voimakkaasti vuonna 2011 ja trendinomaista kasvua on helppo ennustaa myös seuraaville vuosille. Sosiaalinen media on vihdoin raivannut tiensä viiden suosituimman tutkitun digitaalisen markkinoinnin muodon joukkoon. Vuonna 2011 sen suosio oli jo täsmälleen samalla tasolla verkkomainonnan ja sähköpostipalveluviestien kanssa. Jatkossa varmimmin eniten suosiotaan kasvattavat kanavat ovat juuri sosiaalinen media, osittain tähän kategoriaan laskettava blogit sekä omat mobiilisivustot ja -palvelut.

2. B2C-yritykset ovat B2B-yrityksiä aktiivisempia käyttämään digitaalisia kanavia markkinoinnissaan. Sähköpostista ja hakukonemarkkinoinnista on kuitenkin tullut vakioväline myös B2B-yrityksille ja yhä useammat ovat heränneet huomaamaan muidenkin digitaalisten kanavien mahdollisuudet B2B-markkinoinnissa. Toimialan vaikutus eri kanavien käyttöaktiivisuuten on kohtuullisen vähäinen, joskin selvä. Lähes kaikissa kanavissa kauppa on teollisuutta ja palveluja aktiivisempi. Kauppa tulee myös vuonna 2012 lisäämään aktiivisuuttaan muita enemmän.

3. Kustannustekijät, kuluttajakäyttäytyminen ja viestinnän nopeus ovat tärkeimpiä syitä digitaalisen kanavien käyttöönottoon, kuten aiempinakin vuosina. Viestinnän kohdennettavuus ja asiakasdialogin mahdollisuus ovat edelleen nousutrendillä vaikka osuus on hieman viime vuodesta pudonnut.

4. Kanavittain tarkasteltuna sosiaalinen media koetaan ennen kaikkea dialogin lisääjänä, viestinnän tehostajana ja brandin vahvistajana ja siinä mielessä se täydentää yrityksen omaa verkkopalvelua, jolla haetaan mieluummin lisämyyntiä ja parempaa palvelua. Mobiilikanavan selkein valtti on palvelun parantamisen mahdollisuus, jota tavoittelee yli 40 % kanavan käyttäjistä.

5. Myynnin lisääminen on ylipäätään digitaalisten kanavien tärkein tavoite. Brandin vahvistamista haetaan erityisesti sosiaalisen median ja oman verkkopalvelun avulla, mutta jopa huomiotaherättävän paljon myös verkkomainonnan avulla.  

Tutkimuksen voi ladata täältä, ole hyvä. Ym. Teksti on ote barometrin tiivistelmästä.

Tietoja

Consulting services in strategy, sales and marketing

Tagged with: , ,
Kategoria(t): Yleistä Internet-markkinoinnista ja verkkomedioista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Klikkaa alta tilataksesi tämän blogin uudet artikkelit sähköpostiisi!

%d bloggaajaa tykkää tästä: