Facebookin Timeline yrityssivuille

Facebookin uusi Timeline-sivumalli tulee pakolliseksi myös yritysten Facebook-sivuille 30.3.2012. Muutoksen vuoksi yrityssivut tulee päivittää tuohon mennessä, tai muuten ei voi hyödyntää uuden sivumallin tarjoamia mahdollisuuksia. Muutoksella on vaikutuksensa myös Facebook-mainoskampanjoihin “default landing tab”-option poistuessa (määrätty välilehti). Ulkoasultaan yrityssivu näyttää hyvin samalta kuin yksityisen ihmisen Timeline-sivu.

Suurimmat muutokset ja niiden mukanaan tuomat mahdollisuudet

1. Jako kahteen kolumniin ja aikajanan näkyminen mahdollistaa yritykselle tärkeiden virstanpylväiden näkymisen kronologisesti.

2. Timeline-sivun yläosassa olevan kansikuvan (“cover photo”)  avulla yritys voi hyödyntää paremmin visuaalista kommunikointia – onhan tila jatkossa varsin suuri ja näyttävä. Econsultancyn mukaan kansikuva ei sitten saa sisältää ”call-to-actioneita”, kuten Web-siten osoitetta.

3. Vasemman puoleinen “linkkipalsta” on poistunut, mutta kansikuvan alapuolelle voidaan nostaa tärkeimmät tuotteet näkyviin luomalla ns. “minibannereita”. Yritys voi myös päättää, missä järjestyksessä ne esitetään. Kuvan alapuolella olevaa tekstiä voidaan myös muokata ja lisätä siihen esimerkiksi toimintakehotteita (“call to action”).

4. Laskeutumissivut (”landing pages”) erottuvat uudistuksen jälkeen paremmin, koska kaikki muu ”sälä” ympäriltä on poistunut. Nämä sivut ovat kuitenkin erilaisia vanhoihin verrattuna; enää ei voida määrittää mille välilehdelle käyttäjä laskeutuu, kun tulee ensimmäistä kertaa yrityksen sivustolle.

5. Sivulla voidaan nyt kiinnittää statuspäivitykset sivun yläosaan jopa viikoksi. Lisäksi päivityksen voi nyt julkaista koko sivun laajuisena elementtinä! Tällainen päivitys näkyy myös kronologisessa aikajanassa ja sivun yläosassa se saa oranssin lipun. Tätä hyödyntämällä markkinoija voi välttää haitan välilehtien poistumisesta.

6. Fb mahdollistaa nyt rikkaamman sisällön tuottamisen suoraan Timeline-sivulle. Yritys voi julkaista yksittäisiä kuvia, kuvakokoelmia ja videoita.

7. Applikaatiot ovat Timelinessa hieman piilossa, mutta löytyvät kyllä ja tottumus lisää käytettävyyttä. Applikaatioiden ”freimaus” sivulle hoituu nyt paremmin, koska sivua on pelkistetty ja framen leveys on kasvanut.

8. Nyt markkinoijat voivat lähettää ja vastaanottaa yksityisviestejä käyttäjiltä. Tämä parantaa selvästi asiakassuhdemarkkinoinnin mahdollisuuksia! Uskon, että Facebookista tuleekin tulevaisuudessa entistä merkittävämpi asiakaspalvelukanava, sillä enää viestejä ei siis tarvitse lähettää ainoastaan julkisesti, vaan yrityksille voi lähettää viestejä myös privaatisti. Yrityksen pitää kyllä laittaa sitten prosessinsa kuntoon tämän osalta!

9. Uudistus tuo mukanaan tehokkaammat työkalut sivujen hallintaan. Hallintapaneeli on siirtynyt uuteen paikkaan (avautuu kansikuvan yläpuolelle) ja myös sen ulkoasu on päivittynyt. Hallintapaneelin kautta seurataan sivuston kommentointeja, tykkääjiä ja kävijätietojen kehitystä sekä muokataan sivuja ja julkaisuita jne.

Katso vaikkapa Coca Colan Fb-sivut – tämä brändi on todellinen edelläkävijä myös sosiaalisessa mediassa ja hyödyntää jo nyt Fb:n yrityssivujen uusia mahdollisuuksia täysimääräisesti!

Suomalainen F-Secure antaa myös aiheeseen liittyviä ohjeita, lähinnä tietoturvan näkökulmasta, tässä bloggauksessaan.

Tietoja

Consulting services in strategy, sales and marketing

Tagged with: ,
Kategoria(t): Sosiaalinen media

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Klikkaa alta tilataksesi tämän blogin uudet artikkelit sähköpostiisi!

%d bloggaajaa tykkää tästä: