Mobiilimainonnan uudet säännöt

Digitaalisten medioiden suomalainen järjestö IAB Finland ry on julkaissut mobiilimainonnan standardit (120301IABMobiilistandarditohjeistus) ns. perusmainosmuodoille. Heidän mukaansa uusien standardien tarkoitus on toimia pohjana nykyisille markkinoille ja vaatimuksille. IAB toivoo standardien edistävän mobiilimainonnan kasvua madaltamalla mainostajien kynnystä toteuttaa mobiiliimainoskampanjoita. Mobiilimainonnan ja -markkinoinnin odotetaan kasvavan tänä vuonna hurjaa vauhtia; kasvuarviot vaihtelevat 40 ja 60 prosentin välillä ja luku saattaa siis olla noin 15 MEU kuluvana vuonna 2012. Huomata pitää, että ns. rich mediaa ei tässä vielä raamiteta ja että moni älypuhelimen käyttäjä kohtaa verkon näyttömainontaa ihan hiirellä käytettävän PC:n/ Macin lailla myös mobiililaitteessaan, sillä esim. iPhone, Android ja Windows Phone eivät eroa kokemukseltaan kuin näytön koon suhteen näistä isommista päätelaitteista. Myös mobiilimainonnan kumppanuusverkostot ovat alkaneet toimia; ruotsalainen Widespace on etabloitunut myös Suomeen ja ala saa varmasti tästäkin lisää potkua!?

Tietoja

Consulting services in strategy, sales and marketing

Tagged with: ,
Kategoria(t): Mobiilimarkkinointi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Klikkaa alta tilataksesi tämän blogin uudet artikkelit sähköpostiisi!

%d bloggaajaa tykkää tästä: