Kaikille avoimilla talkoilla tuloksia?

Verkkotalkoot, crowdsourcing, tarkoittaa lähinnä sosiaalisen median mahdollistamaa yhteistä tekemistä esimerkiksi jonkun projektin tai vaikkapa tuotekehityksen kohdalla. Kaksi hyvää, kotimaista palvelua tähän aiheeseen liittyen ovat Suomalaisen Työn Liiton Avainklubi ja kahden innovatiivisen toimittajan luoma Huuhkaja, mikä kokeilee joukkoistamista journalistisen tiedonhankinnan välineenä eli pyytää ja ottaa vastaan apua yleisöltä. ‎Avainklubin tarkoituksena on heidän oman lausuntonsa mukaan ”jalostaa suomalaisten arjen oivallukset kansainvälisiksi menestystuotteiksi ja –palveluiksi.”  Molemmat ovat mielenkiintoisia hankkeita ja löytyvät myös Facebookista. Entä, jos valjastaisimme joukkojen älyn suuren median sisältösuunnitteluun? Tähän haasteeseen tarttuu nyt myös YLE tuoreessa blogauksessaan. Minusta kimppatekeminen mahdollistaa aivan uusien ideoiden lisäksi oikeanlaisen ryhmähengen kehittämisen ja kuvio toimii varmasti myös  oman organisaation sisällä. Muistaakseni jopa Nokian CEO Stephen Elop ihmetteli, että miten paljon erilaisia uusia ideoita Nokialta löytyy pöytälaatikoista, mutta jotka eivät ole kuitenkaan päätyneet tuotteisiin oman organisaation mittavan byrokratian vuoksi. Tällaiseen luovaan, avoimeen, sisäiseen toimintaan sopivat työkaluiksi ainakin Wikit (vaikkapa kotimainen Purot alustana), Google Docs, Mindjet ja Yammer.

Mainokset
Tietoja

Consulting services in marketing.

Tagged with: , ,
Kategoria(t): Sosiaalinen media

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

helmikuu 2012
ma ti ke to pe la su
« Tam   Maa »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Klikkaa alta tilataksesi tämän blogin uudet artikkelit sähköpostiisi!

%d bloggers like this: