Facebookin Timelinen käytön aloittaminen

Facebook on uudistunut voimakkaasti. Suomalaisille sen uuden Timeline-muodon piti olla pakollinen 23.12.2011, mutta tämä muuttui kuitenkin (katso esim. Uuden Suomen postaus tästä) viime viikolla, ja tilanne on ilmeisesti avoin nyt. Timelinen voi kuitenkin ottaa itse käyttöön heti. Tämä on varmasti järkevää myös tietoturvasyistä, sillä ainakin Suomessa on tapahtunut sellaista, että osa henkilökohtaisista viesteistä on tullut julkisiksi varsinkin niiden käyttäjien tileiltä, jotka eivät itse ole uutta versiota aktivoineet! Lue tästä yksi tarina kyseisestä mokasta.

Muutamia vinkkejä Timelinen käyttöönottoon:

1. Aikajana löytyy täältä: http://www.facebook.com/about/timeline

2. Klikkaa ”Get Timeline” ja muokkaa tietojasi. Klikkaa sitten ”Publish now”. Facebook antaa tämän jälkeen seitsemän päivää aikaa testailla sen uutta olomuotoa, jonka jälkeen se on julkinen.

3. Facebookia voi edelleen muokata itse ja valita, mikä sisältö on julkista ja mikä ei. Aikajanalle pääsee myös lisäämään haluamiaan asioita oman ”elämäntarinan” varrelta ja vanhoja Facebook-julkaisujakin (tähtimerkinnällä). Julkaisuiden paikat voi lisätä Facebook Places -toiminnolla. Oman profiilikuvan lisäksi kannattaa lisätä isompi ”tilakuva”.

Huom. Aikajanalla näkyy vain se, minkä käyttäjä on itse julkaissut. Facebook ei siis rajoita käyttäjän yksityisyyttä aikaisempaa enempää ja julkaisee siis vain sen, minkä käyttäjä itse haluaa. Sattuneiden virheiden vuoksi poistin itse kuitenkin kaikki yksityiset viestit. Facebook on myös parantamassa käyttäjien yksityisyyttä, ainakin Euroopassa, ja vieläpä alkavan kevään aikana (katso tätä asiaa koskeva artikkeli tästä).

Tietoja

Consulting services in strategy, sales and marketing

Tagged with: ,
Kategoria(t): Sosiaalinen media
2 comments on “Facebookin Timelinen käytön aloittaminen
 1. jenna sanoo:

  mitä jos mul ei näy siin linkis itään ”get timeline”ä tai mitään muutakaan mistä painaa? :/

  • ampiiri sanoo:

   Hei.

   Voin katsoa lisää, mutta koska minulla on ollut timeline käytössä jo 2 kk, niin oma Facebook-näkymäni ei näytä enää samalta kuin sinun – jos sitä ei siis sinulla vielä ole ”päällä”.

   Katso täältä ohjeet ensin https://www.facebook.com/help/?page=240939812618946 ja esittelyn aiheeseen löydät täältä https://www.facebook.com/about/timeline

   Kaikki toimii nyt hyvin aikajanan kohdalla ja mitään henkilökohtaisten viestien luvatonta näkymistä tms. ei ole tullut esille.

   Hyvää talviviikkoa!

   Kimmo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Klikkaa alta tilataksesi tämän blogin uudet artikkelit sähköpostiisi!

%d bloggaajaa tykkää tästä: