Vuoden 2011 parhaita digimarkkinoinnin projekteja ja trendejä

Vuosi 2011 on ollut monipuolisen kehityksen aikaa online-alueella ja erityisesti markkinoinnillisesti. Pelikentälle on tullut mm. Google +, suomalainen Angry Birds on noussut arvoltaan n. 2,5 miljardin luokkaan ja saanut yli 500 miljoonaa mobiililatausta, Applen perustaja ja CEO Steve Jobs kuoli lokakuussa, Nokia on saanut Windows Mobilea käyttäviä laitteita ulos ja N9 (Meego/ Harmattan) myy kivasti, Android on vallannut älypuhelimien markkinajohtajuuden, hakukoneissa mobiilihaut lisääntyvät valtavasti (Suomessa 138% tänä vuonna!)  ja Google on muuttanut algorytmiään (mm. Panda-projekti, millä vähennetään linkkifarmien näkyvyyttä) siten, että tuoreimmat hakutulokset näkyvät ensin ja myös sos.median roolia pyritään korostamaan. Eikä tuossa kaikki :), sillä iPad ja kilpailijat syrjäyttävät muita päätelaitteita kovaa vauhtia, Facebook avaa nyt 23.12 Timeline-käyttöliittymän suomalaisillekin ja sisältömarkkinointi on noussut jopa pk-sektorille tärkeäksi asiaksi. Social shopping on kasvanut valtavasti ja Suomessa tuolla kentällä pyörivät mm. Citydeal, Offerium, Waucher ja Wantlet. Paikannukseen perustuva markkinointi on lisääntynyt ja ”augmented reality” alkaa olla oikeasti toimivaa toimintaa. Paljon sattuu ja tapahtuu siis.

Parhaita sosiaalisen median tapahtumia pian loppuvalta vuodelta löytyy mm. tästä Mashablen artikkelista ja jakamisen trendeistä Jeff Bullasilta tästä. Googlen Zeitgeist puolestaan kertoo tässä, mitä maailma haki eniten vuonna 2011 (Suomessa tämän vuoden suosituimmat Google-haut olivat Facebook, Youtube ja Iltalehti. Kuvahauissa ”ruotsalainen mies” :)). Ja tämä videokin valaisee näitä tärkeimpiä globaalin kiinnostuksen aiheita: 

Slideshare on minusta oikein hyvä paikka sisältömarkkinoinnille. Kunnioitettavalla otsikolla ”Best Digital Campaigns 2011” löytyy yksi näkemys vuodesta 2011.

Tietoja

Consulting services in strategy, sales and marketing

Tagged with:
Kategoria(t): Sosiaalinen media, Yleistä Internet-markkinoinnista ja verkkomedioista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Klikkaa alta tilataksesi tämän blogin uudet artikkelit sähköpostiisi!

%d bloggaajaa tykkää tästä: