Uusinta tietoa Internet-markkinoinnin panoksista

Hei.

Tänään julkaistu IAB Finlandin tiedote pitää sisällään luvut Internet-markkinoinnin panoksista Suomessa ensimmäiseltä vuosipuoliskolta. Kokonaisumma on 75,9 MEU. Mielenkiintoista on mm. tämän järjestön hallituksen puheenjohtajan kommentti: ”löydettävissä oleminen ei riitä vaan verkkomainonnassakin on panostettava mielikuvan rakentamiseen”. Hän on oikeassa. Markkinoitava tuote on löydyttävä esim. googlettamalla, mutta harvoille se riittää, sillä tuotetta on kyllä puskettava myös muita kanavia pitkin. Display (esim. bannerit) on kuitenkin vain yksi tapa tehdä push-markkinointia verkossa ja sen teho on monesti heikohko. Palettiin pitää ottaa mukaan myös kohdistettu sähköpostimarkkinointi ja mobiilimarkkinointi. Lisäksi mielikuvan rakentaminen, brändäys, sopii parhaiten pitkäkestoiseen vaikuttamiseen tuotteen position selventämisellä, joten nostaisin sähköisen markkinoinnin motiiveiksi myös suoramyynnin, suoran viestinnän, asiakasrekisterin rakentamisen, asiakaspalvelun tehostamisen ja oman digitaalisen jalanjäljen kasvattamisen. Luvuista puuttuu sitten SEO eli markkinoijan omien sivujen optimointi mm. Googlea ja Bingiä varten.

Tässä tiedote, ole hyvä.

Tietoja

Consulting services in strategy, sales and marketing

Tagged with: ,
Kategoria(t): Yleistä Internet-markkinoinnista ja verkkomedioista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Klikkaa alta tilataksesi tämän blogin uudet artikkelit sähköpostiisi!

%d bloggaajaa tykkää tästä: