Verkkomainonnan tila Q1-Q2/2010

Ihan vaan sanomaa välittääkseni tässä mielenkiintoinen Markkinointi & Mainonta-julkaisun artikkeli Suomen verkkomainonnan tilasta tämän vuoden ensimmäiseltä kvartaalilta. Rankemmalla otsikolla eli ”Suomi rämpii digimarkkinoinnissa”…

Ja tästä IAB Finlandin tuore Verkkomainonnan määrä tiedote 3.5.2010. Ensimmäisen vuosineljänneksen yhteenlaskettu panostus verkkomainontaan oli 36 miljoonaa euroa Suomessa. Uusi tiedote julkaistiin 3.6.2010 ja se löytyy tästä linkistä.

Mielenkiintoista olisi saada Googlen luvut mukaan ja sähköposti- ja mobiilimarkkinointi. Näissä kahdessa viimeksi mainituissa kanavissa toki palveluilla (vaikkapa äänestys tai ilmoittautuminen), myynnillä, viestinnällä  yms. on monesti suurempi funktio kuin mainonnalla, mutta luvut olisi silti hyvä saada hahmotettua. Toisaalta kukaan ei voi mitata hakukonemarkkinoinnin SEO -puoltakaan (sivujen optimointia luonnollisen löydettävyyden parantamiseksi) edes suuntaa-antavasti. Eli vaikka Google olisi mukana PPC:n osalta, niin tarkkaa kuvaa hakukone-puolesta ei koskaan saada. Tässä IAB:n raportissa käydään siis läpi display-mainonnan, hakusanamainonnan, sähkoisten hakemistojen ja luokiteltujen ilmoitusten tilannetta.

Mielestäni termi ”markkinointi” kattaa sekä myynnin, viestinnän että markkinoinnin eri osa-alueet ja mainonta on vain yksi alue markkinoinnissa. Osittain tämä on termi-kikkailua, mutta toisaalta ainakin minusta tärkeää määrittelyä. Hienoa olisi saada esille VERKKOMARKKINOINNIN lukuja.

Katso muuten Marmain artikkelissa mainitut Adlinkin uudet kuviot myös (AdLink Media Finland Smart Tag)!

Nousua ylöspäin, kuitenkin, koko alalla myös!

Tietoja

Consulting services in strategy, sales and marketing

Tagged with: , ,
Kategoria(t): Yleistä Internet-markkinoinnista ja verkkomedioista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Klikkaa alta tilataksesi tämän blogin uudet artikkelit sähköpostiisi!

%d bloggaajaa tykkää tästä: