TV etenee; sosiaalinen TV?

Mikä onkaan nykyisin TV ja miten se kehittyy erityisesti kohderyhmien aktivoimisessa ja sitouttamisessa? Onko TV käsitteenä laite nurkassa (nykyisin litteä sellainen) liittyen viralliseen ei-Internetin yli hoidettuun digitaaliseen lähetykseen, vai liikkuvan kuvan kokemus päätelaitteesta ja jakelutiestä riippumatta? Eli voisiko YouTuben videon katselu olla TV:n katselua (jos sen julkaisijana toimii vaikkapa MTV3) ja entä jos julkaisijana on kuluttaja? Entä onko Netti-TV sitten oikea TV? Vaikea ratkaista, ja onko tällaisella määrityksellä edes väliä (paitsi julkiselle lupamaksu-politiikalle)? Mutta varmaa on, että sekä kuluttajat että markkinoinnin ja viestinnän ammattilaiset ovat kiinnostuneet (ja erityisesti perinteiset TV-yhtiöt) ”TV kokemuksen” laajentamisen mahdollisuuksista kaikissa jakelukanavissa ja interaktiivisuuden, yhteisöllisyyden ja myös offline-medioiden suuntaan. TV:n heikkoutena on ollut keskustelun jatkamisen puutteet: kyseessähän on perinteinen massamedia ja mainoselementitkin ovat lyhyitä spotteja ilman kohderyhmän reagoinnin mahdollisuutta samassa median kulutuksen tilanteessa. Sittemmin on keksitty äänestykset vaikkapa tekstiviestillä, TV:ssä käydyn keskustelun jatkaminen netissä jne., mutta sosiaalisen medioihin pääsy on vasta tuloillaan.

Esim. tässä Adagen artikkelissa kuvataan jenkkien uusia tuulia TV:n liittämisessä Internetin sosiaalisiin medioihin. Liikkeelle voidaan lähteä vaikkapa seuraamalla koska TV-ohjelma mainitaan sos.medioissa ja reagoimalla tähän. Tai tarjoamalla mahdollisuuksia keskusteluun verkkovideoiden kokemuksessa. Tai jopa julkaista Twitterin twiittaukset näkyviin isolle ruudulle liikenteen solmukohdassa jne. Tutustukaa ajatteluun!  Mielenkiintoista on nähdä, että tuleeko meillekin netti-TV:n ja digitaalisen TV:n jatkoksi ”ulkomainos-TV:tä” ja ohjelman sisällön yhdistämistä verkkomedioihin ja -yhteisöihin.  Ehkäpä vielä mobiili-TV:hen liitettynä? Nokia nimittäin lanseeraa nyt 155€ maksavan mallin, joka tukee dvb-h– standardia ja uskoisin, että mobiili-TV alkaa saada käyttäjiä meilläkin ja laajentuu vauhdilla erityisesti Euroopassa. Lisäksi meilläkin halutaan mainosmarkat edelleen TV-yhtiön laariin, taistellen hiukan samanlaisessa tilanteessa nettiä vastaan kuin mitä sanoma- ja aikakauslehdet käyvät netin sisältöjä ja sen mainosrahan imurointimalleja vastaan.

Tietoja

Consulting services in strategy, sales and marketing

Tagged with: , ,
Kategoria(t): Sosiaalinen media
One comment on “TV etenee; sosiaalinen TV?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Klikkaa alta tilataksesi tämän blogin uudet artikkelit sähköpostiisi!

%d bloggaajaa tykkää tästä: